"Vart jobbar du?"

Den frågar får man ju ofta, av olika, nya människor.
Jag jobbar på ett ställe, dit folk kommer för att samarbeta, och ha kul tillsammans.
Jag jobbar på ett ställe där jag får jobba i flipflops. På ett ställe där jag kan bada i havet när jag blir varm.
På ett ställe där personalen får bada sjöbastu efter jobbet.
På mitt jobb får jag tre rätter till middagen. På mitt jobb ser jag solnedgången varje dag. På mitt jobb jobbar glada människor. Vanligt är att man har ett annat jobb när man är guide här. Folk tar ledigt från sina jobb för att få jobba där jag jobbar.
På mitt jobb odlar vi själva de kryddor vi använder i maten.
På mitt jobb går vilda rådjur omkring grävlingar leker i komposten.
På mitt jobb är det inte ovanligt att jag hamnar i vattenkrig med mina gäster. Eller att jag måste åka båt flera gånger om dagen.
På sommaren när jag går till jobbet, går jag ut i trädgården. Eller på verandan.
På mitt jobb kan jag bli ombedd att gå och plocka äpplen. Till äppelpajen vi serverar till dessert.
På mitt jobb jobbar massor av mina vänner.
På mitt jobb får man klättra i träd - och få betalt för det.
På mitt jobb får man leka - och får betalt för det.
På mitt jobb får man vara ute i skärgårn.
På mitt jobb får man njuta.
Jag gillar mitt jobb.
Jag på jobbet - in action

The Possibility..

It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.
— Paulo Coelho (The Alchemist)

Fortsättning på veckan

Efter ett par dagar med jobb på ön, blev det helg. 
Jag, Sofia, Carro och Jessica åkte hem till Emelie på Gullmarsplan, där hon lagade hur mycket god mat som helst till oss :)) Emelie har fått jobb på Grand Hotell och börjar i morgon... Spännande!

Vi skulle ta gruppbild med auto-tid, vilket blev jättekul när jag var den enda som satt på knä.
Fantastiskt rolig kväll, som fortsatte på trädgården vid Skanstull, där jag aldrig tidigare varit. Men hemskt trevligt var det! Min gamla sida var dock inte helt nöjd med att komma hem kl 5 på morgonen.. Men det löste sig ju ändå helt ok!

Mobilen dog under natten, så jag tog en snabb tur ut till ön för att hämta min mobilladdare..
Sen åkte jag in till stan och mötte upp Emelie och Tobbe för Pride-tåget.
Väldigt trevligt måste jag säga!
Full fart, otroligt mycket folk! Har nog aldrig sett så mycket folk i stan, det skulle vara det kungliga bröllopet förra året då. Tobbe sa att Sveriges Pride-ferstival var det största enskilda eventet i hela Norden eller hur det nu var. Jag tänkte att mitt födelsedagskalas ska bräcka det!

Jessica och Carro gick i tåget, vilket verkade sjukt kul!

Sedan pratade jag med Pilly som satt några hundra meter bort och fikade med Erik, Carro och Johan från Åre. Så jag tog mig dit och hade en mysig och smått nostalgisk stund i solen. Erik ska plugga söderut, Pilly ska plugga någonstanns och Johan ska hur som helst inte tillbaka.. Det blir färre och färre som ska tillbaka. Jag funderar mycket på hur jag själv ska göra i vinter... Svårt beslut!

Sen hem till Sami och Sofia, som bjöd på fantastisk god middag, tillsammans med Jessica, Dennis, Christoffer och Johan, som tog med sig mackedonken mat...
Jag blev tvungen att klippa mina toppar häromdagen. Det var kul. Själv, med en kökssax i trädgården..
Årets bästa bild på Johan och Jessica på väg till tåget
Johan visar prov på enorm muskelstyrka i väntan på tåget hem, där vi träffade Carro och Peter som varit på middag..

Hem i vettig tid, vaknade idag i vettig tid, spenderade i stort sett hela dagen på mitt rum, rensandes mina lådor. Och jag uppdaterade alla mina spotify-listor, och gav dem nya coola namn.. Men döm mig inte, min bror lånar min Spotify i mobilen hela tiden.. Därav mina märkliga top-rankings där :P

Max ropade idag på mig:"My, stäng av musiken, vi ska kolla film!!!"
Jag:"Vilken film då?"
Max:"....Eh....Blood and Fight.."
Jag:"Eh, va? Vilken film, få se!" (rusar ner)
Tittar på filmen han försöker gömma. Life as we know it, romantisk komedi med Katherine Heigl. Söt han e min bror. Sedan såg jag dessutom No strings attached med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Sjukt bra!

På kvällen kom Anna och Juni, vi tittade på dokumentären om Utöya. Jag följde det mesta på NRK när det var aktuellt, så intet mycket nytt. Men ändå väldigt...fängslande att se igen.. Usch.Usch usch usch :((
Sedan såg vi 3 avsnitt Solsidan, vilket var skojj... :))))
Allt som allt en väldigt bra vecka!

Första halvan av veckan :))

I måndags kom Helena och Christan ut till ön.
Vi gick runt på ön, var uppe vid hängmattorna, badade, lekte med surfbrädorna,  gjorde lunch i trädgården, drack kaffe på verandan och pratade om allt och ingenting. Jag hade inte träffat dem sen Åre, så det var grymt kul att träffa dem igen!

Finbesök av Christian, Helena, Rasmus med friends. Rasmus förklarar här hur han fick en helikopter, som när den började flyga, flög iväg..och aldrig kom tillbaka igen...
På kvällen åkte vi till Vaxholm och träffade Fredrik som seglat dit. Vi tog ett glas vin på hans båt och Helena blev bästis med Ville.
Sedan gick vi till hamnkrogen och åt middag. Sen skulle vi åka hem, och jag fick inte på nattljuset på GPS:en, så för första gången körde jag helt på fyrar hem, lite stolt!

Hem och dricka vin, sen somnade jag gott i soffan efter en lång dag.. 
Frukost i trädgården och sol och bad på klipporna i tisdags, vid 1-tiden kom Fredrik med båten igen. 
Busan tyckte det var sjukt kul med en till hund på ön, hon och Ville fann varandra..

Vid 3 åkte Helena och Christian hem, och vi körde en rundvandring på ön för Fredriks far och granne.. Hängmattorna är populärt...
Runt runt på ön, sen kaffe på däcket, men då däckade vi nästan under för hettan, så vi ungdomar drog badade hur länge som helst. Vi simmade bort till klipporna och klättrade upp, vi hann till och med en liten tur i höghöjdsbanan. Mycket trevligt! Häng i segelbåten, och sen, så klart, middag på däcket..Ah... Däcket. Jag är så stolt över mitt projekt!
Fredde agerade BBQ-maestro, med betyg mycket väl godkänt
Underbar kväll med bästa tänkbara sällskapet! Skärgården bjöd på en magisk kväll med vindstilla vatten och molnfri och stjärnklar himmel. Grabbarna bjöd på vin från sin vandring i Piemonte, sämre kunde man lätt ha det!
Det är inget fel på augusti!

Frukost på bryggan i solskenet, inget fel på det heller!

Nu ska Juni plocka upp mig, så fårt ta resten av veckan senare :))
Tjo!

En vis man sa en gång...

"The secret of life, though, is to fall seven times and to get up eight times." 
— Paulo Coelho (The Alchemist)

Återhämtning

Sitter efter en lång och härlig helg med mycket inspiration och gör om alla Spotify-listor. Vilket i stort sätt innebär att jag byter namn på listorna, rensar listorna, flyttar musik som jag tycker att den ska ligga, enligt känslobarometern. Det är mycket söndagseftermiddag musik nu. Och after-ski musik, då jag tänker mycket på vintern.
Jag tänkte lägga upp lite bilder, försöka bättra mig här. Men har inte samma inspiration till att skriva här, som på vintern. Just nu är det min fysiska dagbok som får min uppmärksamhet och kärlek. Det är där allt viktigt står. Det där som ingen någonsin får läsa.

RSS 2.0