Maya har tagit studenten!

Och det var så roligt att vara nere i Ed och fira den med henne!
Vi kom ner i fredags kväll, samlades för middag med alla studenter och deras familjer på skolan.
I tisdags gick jag upp ap-tidigt för att göra iordning Maya. Sedan hade de champagnefrukost, fotografering vid kyrkan. Sen var det cermoni i kyrkan, där allas familjer var med. Tal från rektorer, betygutdelning osv. Jättefint ordnat! Sen åt de lunch i skolan, och till 15 kom vi upp tillskolan då de hade utspring. Sedan hade skolan ordnat med flak så att studenterna kunde åka runt... Efter det åkte vi hem, Maya fick lite presenter, sedan åt vi middag på hoteller..Sen for hon och hade en sista natt med gänget..
Maya har bott i Ed i 3 år. Det första året bodde hon på internat på skolan, de andra åren bodde hon med Frida i en stor två:a. Lilla Maya har blivit stor! Det var jättekul att prata med hennes lärare om hur mycket hon vuxit som människa, och det märker vi verkligen av. Jag är så stolt över henne och är så glad över att hon nu tagit studenten :)
Sötaste studenten!! <3
Måste ha en bild på mig själv också av egoistiska skäl :) Redo att fira Maya! :))

Arg och bitter och irriterad på en liten jävla telefon...

Jag har haft en sjukt dålig mobil i över ett år, för att telenor hävdar att min gamla mobil hade en vattenskada(såklart) och jag varit för lat för att kolla upp en ny. Men, den har funkat, och skänkt mig mycket glädje. I fredags på flygplatsen i trollhättan tappade jag denna låne-telefon i golvet. Skärmen dog. Pappa fixade fram en annan telefon som vi hade över, en experia. Nu när jag sätter i mitt SIM-kort så funkar SÅKLART ingenting. Den är konfigurerad till mammas mail, inget internet funkar, inget minneskort, inga kontakter på mitt SIMkort, inga sms kvar...
Och jag hade lixom viktiga sms där...SMS från viktiga personer. SMS med känslomässigt värde...Åååååh, jag är hungrig och då är det rätt skönt att vara bitter och tycka synd om sig själv... Jag vill ha mina sms tillbaka....
Det var faktiskt sms som var viktiga...Till exempel de sista sms:en från Fia. Sms från Martina som är på andra sidan jorden...Sånt känns viktigt..Men nu??
Åååååh irritation!!!!

Mycket i huvudet...

Sov på ön i natt, började ute på ön, men åkte sen in till kontoret...Det gjorde inget, det blåste storm och regnade så att....
Efter jobbet, hem, duschade, in till Täby, present till Maya, kläder till mig.
Hämtde sushi, hem, snyggade till lite hemma. Desperate, sen hyrde Max senaste Narnia. Boken var bättre..
Börjar bli stressad för tiden rinner iväg. Vill hinna plocka lite, slå in presenter. Men mest känner jag att jag måste sätta mig ner och skriva lite. Ni som har sett de, vet att jag väldigt serriöst skriver i RIKTIGA dagböcker...Men har inte gjort det påett tag. Och det är så mycket jag vill rensa ur huvudet. Vilket betyder överanalysera. Så jag kanske borde låta bli..Jag är bra på att överanalysera.. Det vet ni också..Jag vill i alla fall skriva ner mina tankar :) Men det blir nog på datorn och inte i bok...För mycket i fingrarna just nu :)
Nu ska jag sova...Börjar på kontoret i morgon, sen ut till ön, sen på kusins studentmottagning, sen hem... :) Kanske till Pilly också, får se, får se.. :)
Gonatt
Bon Iver – Wisconsin Vaggvisa...

Maya tar studenten!

Min lillasyster tar studenten på lördag,vi har mottagningen ett par dagar senare.
Jag tycker det är lika spännande, som om det var jag som skulle ta studenten :)
När vi skrev inbjudningarna, så skrev vi att man ska OSA:a till en hotmail-adress. Den blev tyvärr fel, adressen man ska svara till är [email protected] , utifall att någon av er har glömt.. :)

Hotdog Challenge


Måndag på ön

Jag sov alltså på ön inatt.. Inte det roligaste vädret i morse, det blåste på rätt så rejält. Och det höll i sig stora delar av dagen.. Fixade lite inför mammas kurs, kollade av lokaler osv...
Robin var ute och preppade inför en grillning han skulle köra. Kul att ha honom ute!
Småfix och gräsklippning har stått på agendan idag...Den här bilden är till Sören:
Se så fint jag och Robin gjorde!
Vid halv 5 körde jag hem Rainer, då såg det ut så här på sjön!
Dags för middag i campen.. :)
Sen gick jag och klippte gräset i väntan på att mamma skulle bli klar med kursen. Här bor kursdeltagarna, i Sommarhemmet. Även här jag brukar ha midsommarfest :)
Jag är så nöjd med gräsklippningen..En bild till!
Vi har en tradition i vår familj, att plocka en bukett liljekonvaljer till mamma på mors dag, men eftesom vi är borta i Ed och firar Mayas student i helgen, plockade jag en bukett till mamma idag i stället...Så nu doftar det underbart här hemma.. :)
Sist men absolut inte minst, en film från denna spännande dag!
Puss på er, kära fans

Ocean

Jag tröttnar aldrig på den här underbara låten!

Trädgårdsfix och middag på ön

Ja, studentpresent blev det minsan..
När jag kom hem igår pratade jag med Pilly, och så åkte jag in till henne och Carro på medborgarplatsen. Vi åt middag och drack vin på uteservering, väldigt mysigt. Vi kom hem vid 12, och jag småsomnade i soffan innan jag gick och la mig..
Idag gick jag upp, gjorde som igår, ut i trädgården... Klippt gräsmattor och rensat ogräs, vattnat gräsmattor och krattat.. Röjt och slängt skräp, sopat och gjort fint.. Nu är det jättefint hemma i trädgården :)
Efter att jag slappat med en film i min säng, gjorde jag mig iordning och åkte ut mot ön.
Till de sista tonerna av Öppna Landskap,
parkerade jag bilen vid vår brygga nere vid vattnet runt åtta-tiden nu ikväll...
Lillebror kom och hämtade mig, och så åkte vi över det vindstilla vattnet. Ut till ön, där jag välkomnades av en glad hund och ännu gladare föräldrar. Pappa hade grillat kyckling, och jag sprang barfota i det nyklippta gräset upp till Flickornas Paviljong där jag lånade salt...
Det doftar gullvivor och syrén på hela ön nu, och jag myste i min onepiece efter maten. Jag gick ner på däcket och la mig i en solstol och bara njöt av att få vara ute i skärgården igen..
Här satt jag och njöt!
Mysigt!
Titta, jag ligger på rygg!
Sedan blev det dags att köra över pappa och max som ska till kontoret/skolan i morgon.. Själv stannar jag ute med mamma som ska hålla ledarskapskurs här i morgon... :)

Lördag

Nu kommer alla ni morgonmänniskor tycka att jag är lat, och varsågoda, tyck det!! För det tycker jag med!
Jag vaknade först 07.48, utan väckarklocka..tykte jag förtjänade att sova vidare, vaknade nästa gång vid 9.. Nästa gång efter det halv 11, och sen var klockan plötsligt halv 12. Att jag somnade om, kan ha att göra med att jag hade min loungelista på, på Spotify, som jag inte stängt av kvälllen innan...
Johan, jag och Christian kollade på The Switch, ni vet där en kille byter ut sin sperma med donatorns, till sin bästa kompis som blir gravid. Sjukt kul! Jag drömde förresten att jag satt barnvakt till ungen i filmen, i Kina. ???
Sen drömde jag att vi hade fest ute på ön och jag dansade hela natten lång :)
När jag väl vaknade, klädde jag på mig och gick ut i trädgården. Har klippt gräsmattor och rensat döda grenar.. Jag vill att det är fin när Maya kommer hem.
Om en vecka tar Maya studenten i Ed i Dalsland. På söndag kommer hon hem, på tisdag har vi mottagning :) Ikväll har hon bal!
Nu ska jag och mamma åka och köpa studentpresent till Maya :)
Ciao!

Hehe..


Kärlek

Jättelånad från Christoffer Wesén :)
Jag älskar den bilden. Och katter!
Idag har jag hittat två fästingar på mitt ben, den ena hade satt sig. Nu kliar det på hela min kropp. Usch!

Diverse bilder från diverse aktiviteter


Jag och Pappa var ute på promenad i förrgår, innan vi åkte och såg Pirates på bio... Vi gick runt i Österskär, ner till stranden och bryggorna och tittade på hus..Sen gick vi förbi Österskärsskolan, där jag gick när jag var liten. På senare år har de fått en klättervägg där. Så här högt kom jag innan jag tyckte att det var tråkigt.. Men roligare vaaaaar:


Myran! Här lekte jag mycket som barn :) :)


Och äntligen vågade jag mig hela vägen upp!


Ungdomsklotter i Österskär


Vuxenklotter....

Idag tyckte jag att jag hade tid att plocka blommor innan lunch....

 


Erland och Marcus snackar höghöjdsbana.. Erland är nyss hemkommen från vintersäsong i Abisko och ska jobba som aktivitetsguide hos oss i sommar. Erland vad seglarlärare för Max och Maya för en massa år sedan och kommer från Österskär, liksom undertecknad!


Busan chillar i båten på väg hem från jobbet...


Jaa, nu får ni se lite underkläder, jag gillar färgerna så mina nya grejer fick vara med på kort :)
Jag och Pilly shoppade som sagt härromdagen, och jag fick med mig lite hem!
Alla flaskorna kom med posten idag, jag shoppade loss lite på nätet också. Efter-sol-kräm från YvesRocher, luktar så gott, så nu är jag laddad inför sommaren. I stort sätt allt annat kom på köpet!


Nu, nyss utkommen ur duschen, funderar jag på att kleta in mig i lite lotion och dra över till Johan, som så snällt bjudit in mig!

Farväl!


Reklam

Jag har mensvärk så då ser jag till att en hund springer genom en storstad. Istället för att resa mig upp och går till ett apotek.

Kärcher, man får inte tvätta bilen hemma.

Extrem NM

Sjukt otippat, tycker jag, att de nämde Extrem NM på TV4-nyheterna.
Grattis Henrik Windstedt till vinsten. Robin, hoppas du är nöjd :)

Blahaba

Jag har hittat en ny hobby:
Spydigt tv-tittande. Varför hålla käft när man kollar på tv, när man kan kommentera alla fel, brister, osannolikheter och genialiteter?

Min tidigare hobby, gräsklippning, är inte längre nödvändig, sedan ett nytt medel får gräset att stanna på 3 cm och sedan fokusera på att bli grönare. Jag gillar AMF:s pensionsreklam! A lot.. Tänk så mycket mer ogräs jag skulle hinna rensa om gräsmattorna(vi har en del) inte behövde klippas!

Nyheterna ikväll var annorlunda. Om knugen och hans vänner.. Uj uj uj... Vet inte riktigt vad man ska säga. Oskillat!

Är sugen på filosofi-kursen jag sökt in till. Tänker mig speciellt kapitlet om moralfilosofi. Detta på grund av mannen som cyklat runt i stockholm, filmat små flickor, samt när han utnyttjat flera flickor sexuellt. Jag funderar över mina tankar kring dödsstraff... För hur fan kan man göra sånt mot barn?

Ååååh hej och hå.

Jag och Pilly gick och tittade i affärer idag. Först på loppis. Sen shoppade vi massa fina underkläder. Allt detta i metropolen Åkersberga. Oj så nöjd jag blev!

Call on me


"Ski Ballet just got cool again"-Freeskier Magazine.
Jag kan inte annat än hålla med!




Sen hade vi det ju riktigt gött under första året i Åre också... Här försäsongsträning med puski-gänget.. Lyckliga dagar <3

Dagens uppdatering och sommardrömmar...

Först vill jag att ni börjar med att sätta på den här låten:


Sen kan jag börja skriva :-)
Idag har varit en helt alldaglig dag, jag har suttit på kontoret hela dagen, med undantag för lunchen, då jag åkte och hälsade på Emelie och Sofia på jobbet. Detta innebar smarrig mat i smarrig sällskap!


Vi 3 =)

Efter jobbet for jag hem, funderade på att rensa hallon-landet, men det var kyligt ute, så jag gick in och hälsade på lillebror. Han kollade på Heroes, så jag gick helt ogenerad hem och la mig framför tv:n efter jobbet.

Vid 20-tiden kom Pernilla ut till mig och vi var ute och gick en timme runt om i Österskär, följandes kustlinjen. Otroligt mysigt! Vi är rätt så nöjda med att vi numera bara bor en kvart i från varandra. Så många promenader kommer det att bli!


Pilly kollar igenom alla mina spännande bilder...(samt hämtar sin blommiga kudde som jag var snäll nog att forsla hem från Åre!)(Hur man inte själv får med sig en kudde hem på ett tåg vet jag tyvärr inte =))

Hur underbart är det inte att gå omkring i Österskär när allt har slagit ut? Till och med syrenerna börjar slå ut nu, tidigt i år.. Jag älskar det! :)



Jag älskar att jag både hemma och på landet bor så nära vattnet...Vet inte hur jag skulle klara mig utan!


Solnedgång utanför ön...


Jag hör hemma i skärgården....


I sommar gänget, då blir det vin-mys på mitt däck!

Viken 10 meter från vårt sommarhus, fotad från vår brygga :)

Jag vill ha sommar, sol och lediga dagar på soldäcket igen...(är det min vita rumpa som skymtar i bakgrunden? Bjuder på det i så fall..)


Jag saknar dig Fia

Vintern började på ett oerhört tragiskt sätt.
Jag saknar dig fortfarande så att det gör ont...
Men efter ett tag kändes det inte lika hemskt längre.
Jag gladdes åt soliga dagar på toppen, likt de vi hade i våras, och tänkte, "en sån här dag hade Fia älskat!"
Jag tänker tillbaka på dig, med lycka och kärlek, för du är en så underbar person.
Jag tänker på dig varje dag. Små detaljer som påminner om dig, eller så dyker du bara upp i mina tankar då och då.
Det är jag glad för. Jag vill inte sluta tänka på dig. Även om jag nu mer ofta gör det med ett leende på läpparna, än med tårar i ögonen. Men det händer fortfarande att det är både och.
Jag lyssnade på den här sången igår... Det fick mig att minnas hur jag kände det i höstas.
Hur jobbigt det var att jag faktiskt inte kunde göra något, hur hjälplös jag kände mig, viljan var så otroligt stor att hjälpa, det var som om känslorna inte fick plats i kroppen, känslan av att inte kunna göra något.. Hur fel det kändes att jag var frisk, när du var så sjuk. Hur arg var jag inte för att så mycket sjukdom fick plats i din lilla kropp?
Så orättvist. Jag saknar dig... Det är ett glatt minne jag bär med mig av dig. Underbara Fia!

Det är kul att vara tillbaka!

Åh, det är skönt att vara hemma igen!
Har haft en härlig vecka, mestadels jobbat ute på ön med fix, men även träffat lite gäster..Hunnit träffa släkt och vänner vilket gör mig glad!

I torsdags träffade jag min kusin Lina, på en liten picnic ute i det gröna. Väldigt mysigt att träffa henne igen efter nästan ett halvår ifrån varandra! Vi satt på vår filt i solnedgången och snackade om allt och ingenting. Hur mysigt som helst <3

Här är en glad bild på Lina och Mig från i vintras, på hennes födelsedagskalas, då vi hittat min kamera igen, som vi trodde var borta.. :)


Jobbat ute på ön med Robin och Fredrik, som gjorde sin första dag i fredags. Då Fredrik skulle vara nattansvarig passade jag på att hänga kvar ute på ön för att hjälpa till/visa lite rutiner m.m. Och för att kunna hänga lite såklart..


Vi chillade lite uppe på hög höjd i fredags :)
Skojj att ha "Åre-vänner" på ön, det blir "rätt person på fel ställe/fel person på rätt ställe". Det blev lite sent med disk, men oj oj OJ vilken FANTASTISK frukostbuffé vi fick ihop! Sjukt kul att få hänga igen i alla fall, det är jag glad för :)

I går när vi åkt i från ön, åkte jag in och shoppade med mamma. Hittade galet mycket kläder, jag som inte tycker om att shoppa kläder ens. Men nu är jag sjukt nöjd...Hittade en massa fina Bondelid(Bondeläpp som pappa säger)-saker..Så nu är jag lite fattigare, men mycket finare. :) Efteråt sprang vi på Annika och min senaste kusin -ELVIS! Jag är så förälskad i honom, världens sötaste tvååring. Annika hämtade morbror Bobo, och vi 5 tog en fika. Så lugnt var det inte, för Elvis hittade en hiss, in i vilken han hela tiden ville för att trycka på knappar. Han satt och ropade "MIMMI" hela tiden, vilket vi tror blev samlingsnamnet för både mig och mamma..Men, alla andra gör ju så, så varför inte Elvis också?

Igår blev det för första gången på typ 10 år så, att jag, mamma och pappa kollade på eurovision. Bra låtar i år ju, jag hejjade på Italien. Men alla som känner mig vet att jag är galen i två saker: Italien och Robbie Williams...Även om den här låten påminde om en annan favorit, Michael Bublé...

Idag har jag mest fixat med filmen från min hjälmkamera, från höghöjdsbanan. Jag blev lite frustrerad ett tag då filmen inte ville det jag ville, men sen så! Spana in här:


Här är en annan, som jag gjorde i torsdags...



Sen har jag fått iväg alla inbjudningar till Majas studentmottagning också! Den 28 maj tar hon studenten i Dals-Ed i Dalsland, och ett par dagar senare ska vi ha mottagning hemma. Dock märkte vi idag att OSA-adressen är fel, det ska vara hotmail.se, inte .com. Mamma var lite ivrig när hon skrev inbjudan. Vår adress är också fel, men sånt går ju att korrigera, eller hur?
Nu måste jag verkligen sova, Godnatt!
Puss

Haha


Dygnet

Vi hade igår tillsammans med Runö och Skåvsjöholm visning ute på ön. Almgrens och Seasafari var också med, med buss och RIB... När gänget kom ut till ön, bestämde de att de vill gå för Höghöjdsbanan. Så då gjorde vi det :)
Sören och Henrik från Meetmasters uppe i träden..
Man
slutar inte klättra i träd för att man blir gammal, man blir gammal för att man slutar klättra i träd. Ingen på Äventyrens Ö är gammal...
Här står jag och chillar uppe i träden :))
Sedan åt vi middag med Campen, massa god mat, och sen ljög vi kring lägerelden till sent på natten..
I morse tog killarna på Seasafari med gänget i RIB-båten och körde dem till Skåvsjöholm för frukost..Vi stannade kvar och njöt av fågelsången och solen..
Nu in till fastlandet, för att hämta grejer för ytterligare en övernattning, och för att posta de sista av Mayas studentmottagningsinbjudningar....
Ciao!

Lite kul så här på morgonen


Sol, vind och vatten


På väg till jobbet vid 8 i morse...


Busan kom springande för att hälsa mig välkommen ut till ön!


Jag satt en stund i solen och väntade på min grupp som skulle köra lite aktiviteter...


Jag gillar sol och varma klipphällar...


Somnade nästan i solen....Underbart!


Våra kvarnstenar flyter bra...



Middag på G, jag tröttnar aldrig på oxfilé!



Robin gillade den nya motorn...

Efter jobbet åkte jag in till Pernilla i Täby, och gick en lång härlig promenad nere vid vattnet.. Tack Pilly för att jag får prata ut lite :D

 


Skojj



Åre släpper inte taget så lätt... Kul att lilla Dahlboms har fler incheckningar än stora Bygget, Gilla!

Kvällspromenad i Österskär



Jag och mamma tog en promenad nere vid vattnet...



Polisen är ute och glider lite..



Mamma kollar in ett brygg-bygge...

Vi försökte ta hoppbilder, men det var inte kameran riktigt med på...



Myspys..Nu är sommaren här!



Jag nallade en bit hägg... Det luktade lycka, barndom, sommarkväll och kärlek!


Första jobbdagen hemma

Första jobbdagen hemma, skulle varit i morgon, men hoppade in idag.
Det blev kontorsdag idag, dock fick jag åka upp och få en glimt av havet när jag hämtade min bror som jobbat på förmiddagen, och sen skulle till skolan..

Avfarten till The Place To Be In The Summer

Fina Ronja-Rövardotter-sjön som jag efter typ 15 år fortfarande aldrig har badat i. Men i sommar kanske? Fast varför stanna vid en sjö när man kan åka ut till Världens Bästa Ö?


Runt 13.00 susade jag förbi Sofia och Emelies café för lite smarrig lunch.. Mysigt, skönt att vara tillbaka till mina tjejer <3 Planerade sommaren och svor över trasiga kylskåp.. Tack för idag tjejer!

Sen tillbaka till kontoret, skrev offert efter offert, börjar komma in i rutiner igen.. Trist att sitta inne en sån här dag, men ändå så kul att vara tillbaka och bidra :))


Smiley



Idag har jag varit ute i trädgården hela dagen. Jag har klippt gräsmattor, rensat ogräs, tvättat min cykel men också bara njutit i solstolen, positivt överraskad att det är så varmt. Det är nog garanterat första gången jag plockat vitsippor i korta shorts...

Är det alltid så här varmt så tidigt på året, eller är det bara jag som blir glatt överraskad? Hur som helst så mår jag hur bra som helst, men det har nog också mycket att göra med att jag haft en underbar helg med underbara människor.. =)

Love Actually



Bäst!

Johan har fyllt 25!

Hej!
Jag vet att man vid den här tiden på dygnet borde ligga och sova, alternativt gå upp för att man ska med ett morgonflyg på Arlanda. Men jag har haft så roligt ikväll, och kom just hem. Det, nästan, bästa är att jag drack bara ett glas vin och en cider ikväll, vilket gjorde att jag tyckte jag kunde köra hem min bil när jag kom till Åkersberga för 20 min sen.. :) Yeei


Vi firade Johan, som inte vet hur man ler framför en kamera, som fyllde 25 igår.. Grattis bästis! <3


Jag hittade Emelie igen <3


Och Sofia också! <3


Toffe, jag, Dennis, Andreas och Sami hade det gött ikväll..:)

Samma gäng som igår, minus Emelie som avvek pga jobb... Den här gången gick vi ut istället för att äta tårta.. :)


Till och med i väntan på tunnelbanan på väg hem, hade vi kul, Carro och jag...:)

Grattis Johan, tack du och alla andra för en härlig kväll! (Första gången på över ett halvår jag åkt Roslagsbanan och tunnelbana...)

Puss!

Hemma i Österskär

Och ut till ön far man då!


Nu blir det grönt på ön!


Jag är kär i våren


Robin, Moa och Björn på uppstartsdag på ön :)


Vi hade det ganska så nice i solen!


RSS 2.0